Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman °C

Bakan Derya Yanık’tan hamilelere Kovid-19 aşısı çağrısı

Bakan Derya Yanık’tan hamilelere Kovid-19 aşısı çağrısı
Profesyonel Emlak
30.09.2021
A+
A-

Bakanımız Derya Yanık’tan hamilelere Kovid-19 aşısı çağrısı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Yanık son dönemde gebelerin Kovid-19’a yakalanma oranının artmasının endişe verdiğini belirterek, hem kendi sağlıkları hem de çocuklarının sağlığını korumak için hamileleri aşı yaptırmaya çağırdı.

Bakan Yanık, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Her bir annemizin, anne adayımızın ve yavrularımızın sağlığı bizim için çok değerli. Salgın süresince aldığımız tedbirlerde bilhassa hamile kardeşlerimizi korumak için azami çaba sarfettik. Zor bir süreci hep birlikte aşıyoruz. Bu mücadelede elimizdeki hiçbir tedbiri yok sayamayız.

Salgınla mücadelede vakit kaybının sonuçları ağır, telafisi zor. Aşılanma, Sağlık Bakanımızın da altını çizdiği gibi özellikle hastalığın hafif atlatılması için en önemli kozumuz.

Son dönemde gebelerin virüse yakalanma oranının artması endişe veriyor. Hem kendi sağlığını hem de yavrusunun sağlığını korumak için hamile kardeşlerimizi aşı yaptırmaya davet ediyorum.”

Kaynak:https://www.aile.gov.tr/haberler/bakanimiz-derya-yaniktan-hamilelere-kovid-19-asisi-cagrisi/

REKLAM ALANI