Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kayseri temasları kapsamında Kayseri’deki Kıbrıs gazileriyle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kayseri temasları kapsamında Kayseri’deki Kıbrıs gazileriyle bir araya geldi
Profesyonel Emlak
28.01.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kayseri temasları kapsamında Kayseri’deki Kıbrıs gazileriyle bir araya geldi.


facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 


“Kıbrıs’ta bir antlaşma olacaksa yan yana yaşayan iki devletin iş birliğiyle olacak”
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kayseri temasları kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi binasında Kayseri’deki Kıbrıs gazileriyle bir araya geldi.

Gazilerle beraber olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ın ulusal ve milli bir dava olduğunu, sıradan bir mesele olmadığını dile getirerek Kıbrıs Türk halkının güvenlik içerisinde yaşayabilmesinin önemli olduğunu belirtti.

“20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı bir dönüm noktasıdır”

Doğu Akdeniz’deki gelişmelere işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar; Kıbrıs’ın, Türkiye’nin sadece 40 mil uzağında olduğunu belirtti ve Kıbrıs ile Türkiye’nin yakınlığına dikkat çekti.
“20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı bir dönüm noktasıdır” vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Tatar; “Türk askeri adaya çıkmasaydı, bugün çok büyük bir ihtimalle Kıbrıs bir Yunan Adası olacaktı” şeklinde konuştu.
15 Temmuz 1974’te Kıbrıs’ta darbe yapıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, o dönemin başbakanı Bülent Ecevit ve başbakan yardımcısı Necmettin Erbakan’ın, Kıbrıs’ta çıkan seslere kulak vererek Türk ordusunu Kıbrıs’a gönderdiğini ifade etti. 20 Temmuz’da Türk askerinin adaya çıkmasıyla Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığını ve özgürlüğünü kazandığını; Türk bayrağının tekrar gönderde dalgalandığını ifade ederek Türkiye ziyaretlerinde her gittiği yerde gazilerle buluştuğunu dile getirerek gazilere minnet borcumuzun olduğunu söyledi.

“Müzakere süreçlerinde oynanan oyun, Kıbrıs’tan Türkiye’yi çıkarmaktır”

Türk askerinin adaya geleceği özlemiyle büyüdüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın vasiyetinde; “Ben Türk askerini Kıbrıs’a geri getirmiş adam olarak bilinmek isterim” sözlerine işaret etti.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının güvenliğinin, huzurunun, özgürlüğünün; Türk askerinin Kıbrıs’taki varlığına bağlı olduğunu belirterek; “Müzakere süreçlerinde oynanan oyun, Kıbrıs’tan Türkiye’yi çıkarmaktır” dedi. Rum tarafına göre antlaşmanın, Türkiye’nin garantörlüğünün sonlandırılması, Türk askerinin adadan çekilmesi demek olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar; “O antlaşma Kıbrıs Türklerinin sonu olur” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin garantörlüğü ve Türk askerinin varlığı devam edecek”

Türkiye’nin tam desteğiyle Kıbrıs’ta bir antlaşma olacaksa eşit egemenlik, yan yana yaşayan iki ayrı devletin kurumsal iş birliğiyle bir antlaşma olabileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, mutlaka Türkiye’nin garantörlüğünün ve Türk askerinin varlığının devam edeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, kendisinin Cumhurbaşkanı seçilmesiyle yeni siyasetin ortaya çıktığını ve bu siyasetin geliştirilmesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin tam desteği olduğunun altını çizerek Mavi Vatan’da, Doğu Akdeniz’in genelinde Türkiye’nin, bölgenin en büyük ülkesi olarak hâkimiyetinin devam etmesi için KKTC’nin bir devlet olarak varlığını sürdürmesi gerektiğini belirtti.

Milli birliğin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar; “Meydanı boş bırakmamamız lazım” diyerek her zaman Kıbrıs’a sahip çıkmak gerektiğini söyledi ve KKTC’nin statüsünü yükselterek halka daha olumlu bir gelecek sunmanın en büyük görevlerinden biri olduğunu ifade etti.

Kayseri’nin ticaret açısından önemli bir şehir olduğunu da ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, gazileri KKTC’de ağırlamaktan mutluluk duyacağını belirtti.

 

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-kayseri-temaslari-kapsaminda-kayserideki-kibris-gazileriyle-bir-9357

REKLAM ALANI