Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman °C

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, Pençe-Kilit Harekâtı’na Katılan Birliklerin Komutanlarına Hitap Etti

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, Pençe-Kilit Harekâtı’na Katılan Birliklerin Komutanlarına Hitap Etti
Profesyonel Emlak
28.11.2022
A+
A-

 

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, Pençe-Kilit Harekâtı’na Katılan Birliklerin Komutanlarına Hitap Etti

 

 

Haberin Fotoğrafları
3.jpg
10.jpg

 

 

 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile 3’üncü Piyade Tümen Komutanlığının Harekât Merkezinden, Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Pençe-Kilit Harekâtı’na katılan birliklerin komutanları ile video telekonferans toplantısı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan da toplantıya telefonla katılarak sahadaki birliklerin komutanlarına hitap etti.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı, tüm komutanları ve Mehmetçiği selamlayarak sözlerine başlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, gerçekleştirilen mücadelenin önemine vurgu yaptı.

Harekâtta, hain saldırılar sonucu şehit olan Mehmetçiklerimizin olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dileklerini iletti. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, şunları söyledi:

“Tabii ki orada canımız yanıyor ama bunun hesabını çok ağır soruyorsunuz. Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmıyor ve inanıyorum ki bundan sonra da kalmayacak. Şehadet yolu çok mukaddes, kutlu bir yol. Bu kutlu yolda da Mehmetçiğimizin bugüne kadar verdiği mücadele herkesin özellikle de siz komuta kademesinin malumudur. Şu anda çok zor kış şartlarında gerek Pençe-Kilit ile Zap’ta, gerekse Suriye’nin kuzeyinde böyle önemli bir mücadele böyle önemli bir zamanda veriliyor. İnanıyorum ki bu mücadelenin neticesi de çok iyi, hayırlı olacak.”

Tüm millet olarak şehit aileleriyle hemhâl olmaya, onların dertleriyle dertlenmeye devam edeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, “Bu mücadelenin neticesindeki zafer, bizleri geleceğe yönelik bir mutluluğa götürecektir. Ben mücadelenizin kutlu olmasını, neticesinin zaferlerle dolu olmasını Rabbim ‘den temenni ediyorum. Sizleri de özellikle şahsım, ailem, milletim adına kutluyorum. Mücadelemiz mübarek, yolumuz aydınlık olsun.” dedi.

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/27112022-20655

 

 

REKLAM ALANI