Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman °C

Devlet başkanı Ulusal Muhafız hava üssünün açılış törenine katıldı

Devlet başkanı Ulusal Muhafız hava üssünün açılış törenine katıldı
Profesyonel Emlak
04.05.2024
A+
A-

Olaylar

Astana, Kazakistan

Devlet başkanı Ulusal Muhafız hava üssünün açılış törenine katıldı

2024

Cumhurbaşkanı – Kazakistan Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Kassym-Jomart Tokayev, Astana’daki Ulusal Muhafız hava üssünün açılış törenine katıldı.

 

 

 

 

Devlet başkanı, etkinlik katılımcılarını yaklaşan Anavatan Savunucusu Günü nedeniyle tebrik etti. Bunun vatansever duyguları uyandıran, morali yükselten önemli bir bayram olduğunu, Kazakistan Silahlı Kuvvetlerinin egemen ülkemizin çıkarlarının güvenilir bir kalkanı, barış ve istikrarın sarsılmaz bir direği olduğunu vurguladı.

“Hava üssünün açılışı sadece Ulusal Muhafızlar için değil, tüm ordumuz için büyük bir olaydır. Hava üssü, kolluk kuvvetlerinin potansiyelini önemli ölçüde artıracak ve operasyonel havacılık sortileri için fırsatlar sağlayacak. Devlet, Silahlı Kuvvetlerin donatılmasına ve askeri altyapının geliştirilmesine büyük önem veriyor” dedi Kassym-Jomart Tokayev.

Cumhurbaşkanı ayrıca, ülkemizde benzeri görülmemiş sel felaketlerinde askeri personelin ön saflarda yer aldığını ve bu sayede yeminlerine olan bağlılığın canlı bir örneğini sergilediklerini kaydetti.

– Askeri pilotlarımızın profesyonelliğini ve yüksek sınıfını özellikle belirtmek isterim. İnsani yardım malzemelerini etkilenen bölgelere zamanında ve kayıpsız ulaştırabildiler, vatandaşların güvenli yerlere tahliyesini sağladılar. Devlet Başkanı, “Zor günlerde halkın yanında olan tüm askeri personelimize en içten şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Kassym-Jomart Tokayev, ordumuzun saflarında gerçek profesyonellerin görev yaptığına özellikle dikkat çekti. Kazakistan askeri personelinin BM himayesindeki çeşitli uluslararası misyonlara başarıyla katıldığını hatırlattı. Bu yıl ilk kez Golan Tepeleri’nde bağımsız olarak görev yapmaya başladılar.

Bu, birliklerimizin yüksek seviyedeki eğitimini ve Kazakistan’ın dünya sahnesinde artan otoritesini açıkça göstermektedir.

– Halkımız yiğit savaşçıları her zaman onurlandırmıştır. Atırau’daki Ulusal Kurultai toplantısında, Kazakistan Hava Savunma Kuvvetleri’nin Taldikorgan’daki hava üssüne yurttaşımız, iki kez Sovyetler Birliği Kahramanı Sergei Lugansky’nin adını verme talimatını verdim. Efsanevi Almatı pilotunun parlak hayatı gelecek nesillere örnek olmalı. Elbette bu karar Kazak ordusunun otoritesinin artmasına yardımcı olacaktır. Anavatanı savunanların kahramanlıkları asla unutulmayacak” dedi.

Cumhurbaşkanı, askeri personelimizin cesur savaşçılarımızın ve bilge atalarımızın şanlı yolunu sürdürdüklerini vurgulayarak, Anavatanımızın yararına hizmette başarılar diledi.

 

Etkinlik sırasında Devlet Başkanına Silahlı Kuvvetler ve diğer askeri oluşumların yeni havacılık, muharebe ve özel teçhizatının örnekleri gösterildi.

Ayrıca Kassym-Jomart Tokayev, hava üssündeki bir dizi altyapı tesisini de denetledi. İçişleri Bakan Yardımcısı Ulusal Muhafızlar Başkomutanı Erkin Botakanov’un bildirdiği gibi, üste ilgili muharebe misyonlarının yerine getirilmesi için tüm koşullar oluşturuldu.

 

 

 

Başkan, askeri kasabanın Onur Listesi’ndeki Onurlu Konuklar Kitabı’na bir giriş bıraktı.

Hava üssünün Astana havaalanı yakınındaki konumu, personel ve ekipmanın zamanında teslim edilmesine olanak sağlamanın yanı sıra, havadan keşif yapan ve yaralıları tahliye eden Ulusal Muhafız birimlerine hava desteği sağlayacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-uchastie-v-ceremonii-otkrytiya-aviabazy-nacionalnoy-gvardii-345019

REKLAM ALANI