Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman °C

İlham Aliyev, TBMM Milletvekili Mevlud Çavuşoğlu’nu kabul etti

İlham Aliyev, TBMM Milletvekili Mevlud Çavuşoğlu’nu kabul etti
Profesyonel Emlak
06.04.2024
A+
A-

İlham Aliyev, TBMM Milletvekili Mevlud Çavuşoğlu’nu kabul etti

2024

 

 

 

İlham Aliyev, TBMM Milletvekili Mevlud Çavuşoğlu’nu kabul etti

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 5 Nisan’da Türkiye’nin eski Dışişleri Bakanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Milletvekili ve NATO Parlamenter Asamblesi Heyet Başkanı Mevlud Çavuşoğlu’nu kabul etti.

Ülkemizin devlet başkanı Mevlud Cavusoglu’ya büyük saygı duyduğunu vurgulayarak, Azerbaycan’daki varlığı için yüksek takdirini dile getirdi ve halkımızın buna çok değer verdiğini belirtti. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, özellikle İkinci Karabağ Savaşı sırasında Mevlüt Çavuşoğlu’nun düzenli olarak çok önemli açıklamalarda bulunduğunu vurguladı. Azerbaycan’ın yalnız olmadığını, Türkiye’nin yanında olduğunu Türkiye’nin sesini tüm dünyaya duyurdu. Bu açıklamalar da Azerbaycan’ın içişlerine karışmak isteyen güçlerin engellenmesinde önemli rol oynadı.

Bugün devlet başkanı, Azerbaycan-Türkiye birliğinin daha da güçlendirilmesinin önemine dikkat çekerek, şu anda Güney Kafkasya da dahil olmak üzere dünyadaki süreçlerin çok tehlikeli bir yöne doğru gittiğini, Azerbaycan’ın bu konudaki kaygısını haklı olarak dile getirdiğini söyledi. . Dolayısıyla Güney Kafkasya için çizilen plan gelecekte büyük bir felakete yol açabilir.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Karabağ’ı işgalden kurtarmamızın, özellikle de geçtiğimiz yılın eylül ayında gerçekleştirdiğimiz terörle mücadele operasyonunun bazı güçleri endişelendirdiğini belirtti. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Her zaman söyledim ve hâlâ da söylüyorum; doğru yoldayız, ata topraklarımızı tüm uluslararası yasalar çerçevesinde askeri yöntemlerle özgürleştirdik.” Avrupa Parlamentosu, hakaretlerle dolu çirkin kararlar aldı. PACE, heyetimizi oy kullanma hakkından mahrum etti. Bunlar çok olumsuz sonuçlara yol açabilecek adımlardır ve bunun tek nedeni Karabağ’ın işgalden kurtarılmasıdır.

Bugün Brüksel’de ABD, Avrupa Birliği ve Ermenistan arasında gerçekleştirilecek üçlü toplantıya değinen devlet başkanı, bunun Güney Kafkasya için başka bir tehlike kaynağı oluşturduğunu söyledi. Ancak son günlerde hem ABD’nin hem de Avrupa Birliği’nin üst düzey yetkilileri kendi inisiyatifleriyle yaptıkları telefon görüşmelerinde bizi bu toplantının Azerbaycan’ın aleyhine olmadığına ikna etmeye çalıştılar. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ancak bunun Azerbaycan ile Güney Kafkasya arasındaki işbirliğine aykırı olduğunu bildiğimizi belirtti. Bu, ülkemizi bölücü çizgiler oluşturmayı ve izole etmeyi amaçlıyor.

Devlet başkanı, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi’nin geçen yılın eylül ayından bu yana Azerbaycan aleyhine yaptığı açıklamaların ve Ermenistan’ı Güney Kafkasya’da silahlı bir karakol olarak kurma girişimlerinin gelecekte büyük sonuçlar doğuracağını bir kez daha kaydetti. Bu nedenle ABD ve Avrupa’daki ortaklarımızı bu konuda uyarmak amacıyla açıklamalarda bulunduk.

Jeopolitik durumun değiştiğini söyleyen Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan-Türkiye birliğinin her zaman olduğu gibi bugün de güçlü olmasının önemine dikkat çekerek, bu birliği bozmak isteyenlerin hayallerinin boşa çıkacağına olan inancını dile getirdi.

Güzel sözlerden dolayı minnettarlığını ifade eden Mevlud Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını devletimizin başkanına iletti.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev selamlardan dolayı şükranlarını sunarak selamlarının Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmesini istedi.

Mevlud Çavuşoğlu, her zaman olduğu gibi bu kez de memleketleri Azerbaycan’da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kazandığı emin zaferden dolayı İlham Aliyev’i tebrik ederek, bunun Karabağ’da zafer kazanan Başkomutan olarak Azerbaycan halkının devletimizin başına duyduğu yüksek güvenin bir tezahürü olduğunu söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın yemin töreninde yaptığı konuşmada Türk dünyasına ailemiz dediğini kaydeden Mevlud Çavuşoğlu, bu konuşmasında devlet başkanının dile getirdiği Türk dünyasının birliği konusunda çok değerli fikirlerin yer aldığına dikkat çekti. Türk dünyasında büyük memnuniyetle karşılandı. Mevlud Çavuşoğlu, “Siz dünyada önemli bir lidersiniz ve Türk dünyasının güçlenmesi yönünde attığınız adımlar tüm Türk dünyası tarafından biliniyor.”

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk dünyasının gerçekten bizim ailemiz olduğunu ve bu yönde çalışmamız gerektiğini kaydetti.

Mevlud Çavuşoğlu, Azerbaycan’da Karabağ Zaferi’ni hazmedemeyen güçlerin bulunduğunu ve politikalarını bu doğrultuda yürütmeye çalıştıklarını söyledi.

 

 

 

Büyük boyutlu görseller
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

Kaynak:https://president.az/az/articles/view/65458

 

REKLAM ALANI