Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman °C

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Mehriban hanım Aliyeva’nın yaptığı işler sadece Azerbaycanda değil, tüm dünyada takdir görmektedir”

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Mehriban hanım Aliyeva’nın yaptığı işler sadece Azerbaycanda değil, tüm dünyada takdir görmektedir”
Profesyonel Emlak
26.08.2021
A+
A-

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Mehriban hanım Aliyeva’nın yaptığı işler sadece Azerbaycanda değil, tüm dünyada takdir görmektedir”

Açıklama yok.

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva ‘ya yaptığı açıklamada – “Mehriban hanım Aliyeva’nın yaptığı işler sadece Azerbaycanda değil, tüm dünyada takdir görmektedir”, diye tarihe not düştü.

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov – 26 Ağustos, Birinci Başkan Yardımcısı Mehriban Aliyeva’nın doğum günüdür. Mehriban Aliyeva’nın zengin faaliyetlerini saymakla bitmez.
Mehriban Aliyeva’nın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Birinci Başkan Yardımcısı olarak atanması da toplumda kadına verdiği önemin açık bir göstergesidir. Azerbaycan Birinci Başkan Yardımcısı Mehriban Aliyeva’nın ailesine gösterdiği özen, sosyo-politik faaliyeti ve bilimsel yaratıcılığı her zaman Azerbaycan kadınlarına örnek olmuştur.

Mehriban Aliyeva Hanım’ın faaliyeti zenginliği ve genişliği ile her zaman dikkatleri üzerine çekmiştir. O, Haydar Aliyev Vakfı’nın başkanlığını yaptığı günden itibaren halkın umut kapısı oldu, vatandaşlar sorunlarının çözülmesi, hastalarının iyileştirmesi için ona çağrıda bulunduğu zamanlarda da onların hiçbir istek ve yardım mektubu cevapsız kalmadı.

Haydar Aliyev Vakfı, Mehriban Aliyeva liderliğinde milli ve manevi değerlerin korunmasına ve Azerbaycan kültürünün tanıtımına yardımcı oldu. Aynı zamanda halkın refahını artırmaya yönelik çeşitli program ve tedbirlere, bilim, eğitim, kültür, sağlık ve sporun gelişmesini sağlayan projelere destek vermiş, çocukların ve gençlerin sağlıklı, milli ve manevi olarak ulusal değerlerimizle yetişmelerine katkıda bulunmuştur.

Vakıf ayrıca, Azerbaycan’ın uluslararası prestijini artıracak tedbirlerin uygulanmasına da yardımcı oldu. Haydar Aliyev Vakfı’nın eğitimle ilgili projeleri, vatandaşların eğitim haklarının daha güvenilir bir şekilde sağlanması amacına da hizmet etmektedir. Böylece eğitim-öğretim sürecinin normal koşullarının yaratılması için ülkede yeni modern okullar inşa etme ihtiyacını doğru değerlendiren Vakıf, stratejik hedeflerine yönelik başarılı sonuçlar elde etmiştir.

Azerbaycan Cumhuriyeti First Lady’si Mehriban Aliyeva’nın yaptığı çalışmalar sadece ülkemizde değil tüm dünyada takdir görmektedir.

Bu nedenle diğer ülkeler ve uluslararası kuruluşlar tarafından çeşitli ödüllere layık görülmüştür.
Mehriban Aliyeva, devlet başkanı tarafından kendisine verilen tüm görevleri başarıyla yerine getirdi ve Azerbaycan devletinin uluslararası imajını yükseltmek için onurlu bir şekilde hizmet etti.
Daha önümüzde uzun yıllar var. Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in müttefiki olan Sayın Mehriban Aliyeva, Azerbaycan devletinin Birinci Başkan Yardımcısı olarak devletimize ve milletimize haysiyetle hizmet edecek ve Azerbaycan’ın refahına katkıda bulunacaktır.

 

REKLAM ALANI