Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman °C

Soruşturma kapsamında şu ana kadar tutuklanan olmadığı belirtildi

Soruşturma kapsamında şu ana kadar tutuklanan olmadığı belirtildi
Profesyonel Emlak
04.10.2021
A+
A-

ALMANYA’DA KORKUNÇ İDDİA‼️

“AŞAĞI SAKSONYA EYALETİ’NDE ASKERLER GÖÇMENLERİ ÖLDÜRMEK Mİ İSTEDİ?”

Almanya’da hem polis hem de ordu bünyesindeki yabancı ve göçmen düşmanlığıyla ilgili ortaya çıkan yeni gelişme herkesi korkuttu.

Aşağı Saksonya’da eski paraşütçüler ve yedek askerlerden oluşan bir askeri spor grubunun, göçmenleri öldürmek istediği belirtildi.

Spiegel’de yer alan bir haberde Lüneburg Başsavcılığı’nın askeri spor grubuna yönelik soruşturma başlattığı belirtildi. Spor takımının yedek birlikte yarbay olan Jens G. tarafından yönetildiği kaydedildi. Jens G.’nin askeri spor tatbikatlarını organize ettiği ifade edilirken, yapılan soruşturmada Savunma Bakanlığı’ndaki bir uzmanla yakın temas halinde olduğu ortaya çıktı.

Lüneburg Savcılığı, yaşları 37 ila 53 arasında değişen dokuz şüphelinin aşırı sağcı görüşlere sahip silahlı bir gruba dahil olduğu suçlamasıyla soruşturma yürütüyor.

Soruşturma kapsamında, Eylül ayının başında Aşağı Saksonya, Kuzey Ren-Vestfalya ve Berlin’de şüphelilere yönelik sekiz mülkte arama yapıldı. Aramalarda silah, mühimmat ve malzeme ele geçirildi.

Baskından kısa bir süre sonra, yedek yarbay Jens G.’nin Savunma Bakanlığı’ndaki bağlantısı tespit edildi.

Askeri İstihbarat Servisi’nin (MAD), Eylül ayı ortasında yaptığı rutin bir güvenlik kontrolü sırasında, bakanlıkta uzman olarak görev yapan eski askerin aşırı sağcı olduğuna dair belirtiler ortaya çıktı.

MAD, Jens G.’yle irtibat halindeki uzmanının ‘Strateji ve Operasyonlar’ bölümünde çalıştığını belirledi. Soruşturma kapsamında şu ana kadar tutuklanan olmadığı belirtildi.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

REKLAM ALANI