Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman °C

TÜRKİYE’DE Kİ ORMAN YANGINLARI ALMAN TURİSTLERİN TÜRKİYE KARARINI ETKİLEMEDİ!

TÜRKİYE’DE Kİ ORMAN YANGINLARI ALMAN TURİSTLERİN TÜRKİYE KARARINI ETKİLEMEDİ!
Profesyonel Emlak
10.08.2021
A+
A-

TÜRKİYE’DE Kİ ORMAN YANGINLARI ALMAN TURİSTLERİN TÜRKİYE KARARINI ETKİLEMEDİ!

Alman Seyahat Birliği (DRV), Akdeniz ve Ege’deki yangın bölgelerine planlanan seyahatlerde iptal başvurularının yok denecek kadar az olduğunu açıkladı.

Türkiye’ye tatil planlayanların acentalardan bilgi talebinin arttığı, tatil bölgeleri ya da rezervasyon yaptırılmış otellerin yangınlardan etkilenip etkilenmediğinin sıklıkla sorulduğu kaydedildi.

Deutche Welle’nin haberine göre, Alman Seyahat Birliği (DRV) Yunanistan, Türkiye ve İtalya’nın bazı bölgelerini etkisi altına alan orman yangınlarının yaz sezonunu tehlikeye sokmadığını duyurdu. Bölgede devam eden yangınların, tatilcilerin planlarını değiştirmesine neden olmadığı, iptal taleplerinin yok denecek kadar az olduğu açıklandı.

OPERATÖRLER YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Yapılan açıklamada, Almanya seyahat acentaları tarafından özellikle kıyı kesimlerinde ayarlanan otellerin, söz konusu yangınlardan çok az etkilendiğine de işaret edildi. Türkiye veya Yunanistan’a tatil planlayanların acentalardan bilgi talebinin arttığı, tatil bölgeleri ya da rezervasyon yaptırılmış otellerin yangınlardan etkilenip etkilenmediğinin sıklıkla sorulduğu kaydedildi.

Seyahat acentalarını ve tur operatörlerini temsil eden DRV’nin açıklamasında, “tatil planlarını değiştirmek ya da iptal etmek gibi taleplerin yok denecek kadar az olduğu” belirtildi. Operatörlerin, acil bir durum oluştuğunda hızlıca cevap verebilmek için yangın bölgelerindeki durumu yakınen takip ettikleri de vurgulandı.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL -ALMANYA

REKLAM ALANI