Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman °C

Bakan Jeyhun Bayramov’un Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Büyükelçisi Pavel Knyazev ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

Bakan Jeyhun Bayramov’un Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Büyükelçisi Pavel Knyazev ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması
Profesyonel Emlak
31.03.2024
A+
A-

No:138/24, Bakan Jeyhun Bayramov’un Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Büyükelçisi Pavel Knyazev ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

 

 

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, 29 Mart 2024 tarihinde Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı’nın özel görevlerde görevli büyükelçisi Pavel Knyazev’i kabul etti.

 

Toplantıda Azerbaycan ile Rusya arasında ikili ve çok taraflı işbirliği gündeminden kaynaklanan konular ile bölgedeki mevcut durum ele alındı.

 

Bakan Ceyhun Bayramov, iki ülke arasındaki mevcut ilişkilerin bölgesel ve uluslararası platformlarda iş birliğinin yaygınlaşmasına olumlu etkisi olduğuna dikkat çekti. İşbirliği olanakları birçok uluslararası platformda tartışıldı.

 

Karşı tarafa, ülkemizin bu yıl BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (COP29) 29. Taraflar Konferansı’na ev sahipliği yapması çerçevesinde yürüttüğü müzakere süreci ve hazırlık çalışmaları hakkında bilgi verildi.

 

 

 

 

Çatışma sonrası dönemde bölgedeki mevcut duruma, Azerbaycan’ın bölgedeki barış ve imar çabalarına değinen Bakan Ceyhun Bayramov, barış sürecinin ilerlemesi yönünde yeni zorluklar yaratan bir dizi adımın atıldığını söyledi. Bölgeden uzakta bulunan ülkelerin tek taraflı pozisyonlarını bölgeye yansıtması süreci aksatıyor.

 

Bu doğrultuda ülkemizin bu yıl 5 Nisan’da gerçekleştirilecek AB-Ermenistan-ABD ortak konferansının bu kadar şeffaf ve kapsayıcı olmayan bir ortamda düzenlenmesi konusundaki tutumu ve bu tür girişimlerin teşvik edici olabileceği yönündeki endişelerimiz dikkate alınmaktadır. İntikamcı havanın hakim olduğu Ermenistan’da yeni provokasyonların açıkça dile getirildiği vurgulanıyor.

 

Ülkemizin, mevcut zorluk ve zorluklara rağmen bölgesel barış ve istikrarın sağlanması yönünde faaliyetlerini sürdürmede kararlı olduğu dikkat çekti.

 

Toplantıda karşılıklı ilgi duyulan diğer konularda da görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Paylaş
BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no13824

 

REKLAM ALANI