Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman °C

ÇUKOBİRLİĞE PAMUK EMANET EDEN ÜRETİCİLER: PAMUĞUMUZU İADE EDİN

ÇUKOBİRLİĞE PAMUK EMANET EDEN ÜRETİCİLER: PAMUĞUMUZU İADE EDİN
Profesyonel Emlak

ÇUKOBİRLİĞE PAMUK EMANET EDEN ÜRETİCİLER: PAMUĞUMUZU İADE EDİN

Adıyaman Kahta Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda pamuk üreticisi olan Fatin Rüştü Zorlu TURANLI’dan Çukobirlik yönetimine teklif; Pamukta ya fiyat politikasını düzeltin, yada düzeltemiyorsanız bir yıldır mağdur ettiğiniz pamuk üreticilerimizin pamuğunu iade ediniz.
Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu TURANLI,

 

Açıklama yok.

 

“ÇUKOBİRLİK’e emanet olarak verilen pamuğun gün geçtikçe, fiyat olarak değer kaybettiğini, yetkililerden mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmaların bir an önce yapılması gerektiğini” aktaran TURANLI, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Açıklama yok.
“2022 yılında pamuk üreticilerimizin bin bir emekle üretmiş olduğu pamuğu değerinde satabilmek için çoğu çiftçimiz ürününü emanet olarak Çukobirlik’e teslim etti. 2022 yılında yüksek girdilerden dolayı pamuk kg fiyatının en az 35 TL olacağı öngörülürken, Çukobirlik 01.08.2022 tarihinde aldığı kararla baş fiyatı 20,5 TL. olarak belirlemiştir. Akabinde, 03.10.2022 tarihinde Çukobirlik fiyat güncellemesi yaparak pamuk kilogram baş fiyatını 15,8 TL olacak şekilde karar almıştır. Pamuk üreticilerimizin Çukobirlik’e emanet olarak verdiği pamuk gün geçtikçe fiyat olarak değer kaybetmiş, onca zamandır ümitle bekleyen pamuk üreticilerimiz hayal kırıklığına uğramıştır. Deprem sonrasında ise 05.04.2023 tarihinde Çukobirlik’in belirtmiş olduğu ürün baş fiyat 13,8 TL’ye geri çekilmiştir.

 

Açıklama yok.

 

Fiyat artışı bekleyen üreticiler, Çukobirlik’in bu bilgilendirmesi ile adeta neye uğradıklarına şaşırmıştır. Pamuk piyasada 17 tl alıcı bulurken çokubirliğin kendi üyelerine yaptığı haksızlık kabul edilir bir durum değil.Pamuk üreticilerimiz, yetkililerden mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmaların bir an önce yapılması gerektiğini, aksi taktirde küresel bazda önem arz eden pamuk üretiminin, uygulanan bu yanlış politikalardan dolayı ülkemizde sürdürebilirliğinin aksamalara neden olacağını ifade etmektedirler”.

Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu TURANLI- KAHTA

REKLAM ALANI