Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, şehit Allahverdi Kılıç’ın anma töreninde konuştu:

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, şehit Allahverdi Kılıç’ın anma töreninde konuştu:
Profesyonel Emlak
15.09.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, şehit Allahverdi Kılıç’ın anma töreninde konuştu:

 

2023
“Egemen eşitlik ve uluslararası eşit statümüz teyit edilmeden müzakerelere dönmeyeceğiz”
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde askerlik görevini yerine getirirken, Rum askerleri tarafından nöbet tuttuğu sırada vurulan Piyade Er Allahverdi Kılıç’ın şehadetinin 27’nci yıl dönümünde nöbet kulübesinin önünde düzenlenen anma törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar törende yaptığı konuşmada, törende söylenenlerin ve konuşulanların hep ülkede barış, güven ve huzur içerisinde yaşayabilmek için yapılan fedakarlıklar olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, eğer adada bir anlaşma olacaksa, egemen eşitlik, eşit uluslararası statü ve iki devletin iş birliği ile olabileceğini, bunun için de KKTC’nin anlaşmanın bir parçası olması gerektiği mesajını dünyaya, şehitlerin huzurunda vermenin bahtiyarlığını yaşadığını ifade etti.

 

 

 

Konuşmasında Pile’de kısa süre önce yaşanan olaylara da değinen Cumhurbaşkanı Tatar, tüm dünyaya Kıbrıs Türk halkının “sınırlarımızı özenle korumak durumundayız” mesajını verdiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda Yeşilırmak’ın kurtuluşu ile doğudan batıya sınırların çizildiğini, Mehmetçik ve Mücahidin bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sınırları azim ve kararlılıkla koruyacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in KKTC bayrağının Azerbaycan’daki etkinliklerde dalgalanması gerektiği ve dalgalanacağı sözü nedeniyle büyük mutluluk yaşadıklarını vurguladı.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ile ilgili olarak da “New York’ta bizim Sayın Genel Sekretere söyleyeceklerimiz olacaktır. Yeni milli siyasetin sürdürülmesinde ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteğiyle artık egemen eşitliğimiz ve eşit uluslararası statümüz kabul ve teyit edilmeden bizlerin müzakere masasına dönmesi mümkün değildir “ dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, geçmişte yaşananları çok iyi bildiklerini Kıbrıs Türkü’nü yalnızlaştırmak ve AB içinde Türkiye ile bağlarını koparmak, Türk askerinin çekilmesi ve Türkiye’nin garantörlüğünün sona erdirilmesi ve Kıbrıs Türk halkını istemeyeceği bir maceraya sürüklemek için federal temelde çözüm baskılarının artırıldığını belirtti.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, Şehit Allahverdi Kılıç’ı ve diğer şehitleri andı. Saldırıda yaralanıp gazi olan Burhan Cihangir, ailesi ve diğer gazilerle bir araya geldi.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-sehit-allahverdi-kilicin-anma-toreninde-konustu-11458

 

 

REKLAM ALANI