Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman °C

Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı Yerzhan Sadenov’u kabul etti

Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı Yerzhan Sadenov’u kabul etti
Profesyonel Emlak
24.11.2023
A+
A-

 

 

 

 

Olaylar

Akorda

Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı Yerzhan Sadenov’u kabul etti

2023

 

 

 

Devlet başkanı ülkedeki operasyonel duruma ilişkin bir rapor dinledi. Yerzhan Sadenov’un bildirdiği gibi, ülke suç azaltma dinamiklerini koruyor: Cinayet sayısında %20, hırsızlıklarda %28, soygunlarda %32 azalma görüldü. Ağır bedensel zarara neden olan soygun, holiganlık, sığır hırsızlığı ve ev içi alan da dahil olmak üzere diğer suç türlerinin sayısı azaldı.

 

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev’e suçlara karşı “sıfır tolerans” oluşturulması, suç ve suçların işlenmesinde “cezanın kaçınılmazlığı”nın uygulanması ve yol güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi verildi.

 

 

 

Bugüne kadar 8 milyon 500 bin suç tespit edildi; bu geçen yıla göre 1 milyon artış anlamına geliyor. İşlenen suçlardan dolayı 90 milyar tenge idari para cezası uygulanarak 71 milyar tenge tahsil edildi.

Başkan ayrıca, hedeflenen sertifikalandırmanın yapılması ve içişleri sisteminin değersiz çalışanlardan temizlenmesi de dahil olmak üzere, içişleri organlarının çalışmalarını iyileştirmek için alınan önlemler hakkında da bilgilendirildi.

 

 

 

Sonuç olarak Devlet Başkanı, “Kanun ve Düzen” ilkesinin sağlanmasına yönelik bir takım özel talimatlar verdi.

Kassym-Jomart Tokayev, toplumda adalet ve düzenin tesisi konusunda kolluk kuvvetlerine büyük sorumluluk düştüğünü vurguladı.

geri gelmek geri gelmek

Kaynak:https://www.akorda.kz/ru/prezident-prinyal-ministra-vnutrennih-del-erzhana-sadenova-221051

 

 

 

 

REKLAM ALANI