Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman °C

Gülmek Herkesin Hakkı Diyor Dr Cumali Özkan

Gülmek Herkesin Hakkı Diyor Dr Cumali Özkan
Profesyonel Emlak

Gülmek Herkesin Hakkı Diyor Dr Cumali Özkan

Özel Diş Bahçesi -3 Perilikaya Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dr Cumali Özkan, Gülmek Herkesin Hakkı Diyor diyerek. Dental Implant Nedir? Diye açıklama yaptı.

Dr Cumali Özkan:

Dental Implant Nedir?

Ağız ve Diş sağlığı ile ilgili tüm gelişmelere rağmen, birçok insan çoğunlukla diş çürümesi, periodental hastalık veya yaralanma nedeniyle diş kaybına uğruyor. Uzun yıllar boyunca, dişleri eksik kişiler için mevcut olan tek tedavi seçeneği köprüler ve takma dişler idi. Ancak, bugün yepyeni, daha güvenilir, daha estetik ve daha kalıcı bir yöntem mevcut.

Açıklama yok.

Diş implantları yedek diş kökleridir. İmplantlar, doğal dişlerinize uyacak şekilde yapılmış sabit (kalıcı) veya çıkarılabilir yapay dişler için güçlü bir temel sağlar. Bir başka deyişle diş implantı, takma diş veya köprü gibi diş protezlerini desteklemek için ağzınıza yapay olarak yerleştirilen yapay bir diş “kökü” dür. Doku dostu Titanyumdan yapılmış ve eksik diş için bir kök görevi gören çene kemiğine yerleştirilmiş vidalardır.

Dental İmplantların Avantajları Nelerdir?

Dental implantların birçok avantajı vardır:

Mükemmel görünüm
Diş implantları kendi dişleriniz gibi görünür ve sizlere doğal diş hissi yaratır. Üstelik kemikle kaynaşacak şekilde tasarlandıkları için kalıcıdır.
Biraz daha detaylandırmak gerekirse, görünüş ve his söz konusu olduğunda, diş implantları ve gerçek dişler arasındaki tek fark, gerçek dişler olmamasıdır.

Akıcı konuşma
Uygun olmayan protezlerde, dişler ağız içinde kayabilir ve yanlış telaffuza sebebiyet verebilir. Dental implantlar, dişlerin kayabileceği endişesi olmadan konuşmanıza izin verir.

Mükemmel diş kökü
Dişlerinizin kökleri bir ağacın kökü gibi çenenize tutturulmuştur. Bir dişi kaybettiğinizde, kökün bulunduğu yerde bir boşluk kalır ve implant uygulaması ile bu kökler yeniden yapılmış olur.

Yemek yeme kolaylığı
Geleneksel takma dişler sıklıkla kayar ve çiğnemenin tadını almanızı zorlaştırır. Dental implantlar, doğal dişleriniz gibi işlev görür ve en sevdiğiniz yiyecekleri fazladan bir çaba veya acı hissetmeden keyifle yemenizi sağlar. Geleneksel takma dişlere sahip bir kişiden daha iyi ısırma kuvvetine izin verir.

Özgüven
Diş implantları gülümsemenizi geri verebilir ve kendiniz hakkında daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir.

Ağız sağlığı
Diş implantları sayesinde köprülerde olduğu gibi komşu dişlerin formlarının küçültülmesi/değiştirilmesi gerekmez. Komşu dişler implantı destekleyecek şekilde değiştirilmediğinden, uzun süre kendi dişleriniz ağzınızda sağlıklı olarak kalmaya devam ederler. İmplantlar üzerlerine yerleştirilen doğal bir diş iskeleti görevi gören abutment/ dayanak ile, komşu dişe zarar vermeden yeni dişlere sahip olmanıza olanak sağlar. Bireysel implantlar ayrıca ağız hijyenini artırarak dişler arasında kolay erişim sağlar.

Dayanıklılık
Bego İmplantlar ağız hijyeni kurallarına uyulduğunda uzun süre hatta ömür boyu kullanılabilir.

Uygunluk
Dental implantlar, protezlerin çıkarılmasında karşılaşılan rahatsızlıkların önüne geçer.

İmplant NedirImplant Tedavisinde Başarı Oranı Nedir?

Dental implantların başarı oranları, çenenin içine yerleştirildiği yere bağlı olarak değişir, ancak genel olarak, dental implantlar % 98’e kadar başarı oranına sahiptir. Doğru bakım ile Implantları bir ömür boyu kullanabilirsiniz.

Açıklama yok.

Dental İmplant Herkese Uygun mudur?

Rutin bir diş çekimi veya oral cerrahi işleminden geçecek kadar sağlıklı biri çoğunlukla diş implantı için uygun olarak düşünülebilir. Yeterli kemik ve sağlıklı diş etlerine sahip olmak gerekmektedir. Hastalar, implant sonrası ağız hijyenine dikkat etmeyi ve düzenli olarak diş hekimlerini ziyaret etmeyi taahhüt etmelidirler. Ağır sigara kullanımı, diyabet veya kalp rahatsızlıkları, baş / boyun bölgesine yapılmış olan radyasyon tedavileri, implant uygulanması için hasta bazında, bireysel olarak değerlendirilmelidir. İmplant uygulamasının, sizin için uygun olup olmadığını öğrenmek için muhakkak diş hekiminizle görüşmelisiniz.

Sigorta Dental İmplant Maliyetini Kapsıyor mu?

Genel olarak, diş implantları şu anda diş sigortası kapsamında değildir. Sigorta planınıza ve / veya diş kaybınızın nedenine bağlı olarak özel bir kapsama da söz konusu olabilir. Bu konu hakkında detaylı sorularınızı diş hekiminize ve sigorta sağlayıcınıza yönlendirebilirsiniz.

Implant Tedavisi Nasıl Başlar?

Dental implant sürecindeki ilk adım, kişiselleştirilmiş bir tedavi planının geliştirilmesidir. Plan size özel olarak, tıbbi bir şekilde ihtiyaçlarınızı karşılamak üzere diş hekiminiz tarafından sunulur.

Sonra, titanyumdan yapılmış küçük bir direğe sahip olan diş kök implantı eksik dişin kemik yuvasına yerleştirilir. Çene kemiği iyileştikçe, implant çeneye güvenli bir şekilde tutunur. Implant çene kemiğine tamamen kaynadıktan sonra üst yapısı ile uyumlanabilir. Üst yapı yani abutment dişin iskeleti görevini görür. Yeni diş / dişler bu abutment’ın üzerine yapılır.

Diş hekiminiz ayrıca yeni dişlerin rengini doğal dişlerinizle eşleştirir. İmplant çene kemiğine sabitlendiğinden, yedek dişler kendi doğal dişleriniz gibi görünür, hisseder ve işlev görür.

Implant Tedavisi Ne Kadar Acı Verir?

İmplant operasyonundan önce hastaya çoğunlukla lokal, bazı durumlarda genel anestezi uygulanır. Bu yüzden cerrahi işlem sırasında hasta hiçbir şekilde acı veya ağrı hissetmez. Lokal anestezi yapılan hastalarda, gün içerisinde anestezi etkisi dağıldıktan sonra hafif ağrılar olabilir. Bu ağrılar normal karşılanmaktadır. Operasyon sonrası diş hekiminizin önerdiği ağrı kesici kullanılarak bu durum giderilir. İmplant yaptıran hastalara daha sonra sorulduğunda bu ağrının normal diş çekiminde yaşanan ağrıya benzer olduğunu söylemektedirler.

Tedavi Sonrası Dental İmplantlara Nasıl Bakılır?

İmplant tedavisi sonrası, ağız hijyenine dikkat edilmesi çok önemlidir. Rutin diş fırçalamanın haricinde, hekimin tavsiye ettiği özel ipler, arayüz fırçaları ve ağız duşları kullanılarak implant uygulanmış bölgenin temizliği sağlanmalıdır. Diğer bir önemli nokta da düzenli olarak kontrollere gidilmesidir. Önerilen kontrol süreci ilk iki yıl 6 ayda bir, daha sonrasında da senelik kontrollere gitmektir. En doğru yönlendirme hekiminiz tarafından yapılacaktır.

Dr Cumali Özkan –Şahinbey

Açıklama yok.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.