Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman °C

İlham Aliyev ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü

İlham Aliyev ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü
Profesyonel Emlak
20.02.2024
A+
A-

 

İlham Aliyev ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü

2024,

 

 

 

İlham Aliyev ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü

 

 

 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, karşı tarafın talebi üzerine 17 Şubat’ta Münih’te Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

 

 

 

Devletimizin başkanını selamlayan Antoni Blinken şunları söyledi: İyi eğlenceler Sayın Başkan. Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüşme fırsatını çok takdir ediyorum. Geçtiğimiz birkaç yılda pek çok tanışma ve konuşma fırsatımız oldu. Azerbaycan’ın COP liderliğini devralması için içinde bulunduğumuz dönemin çok önemli olduğuna inanıyorum. Bu konuyu güçlü bir şekilde destekliyoruz. Bu etkinliğin başarılı olması ve aynı zamanda Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı ve onurlu bir barışın sağlanması için elimizden geleni yapmayı arzu ediyoruz. ABD bu yönde faydalı çalışmalar yaptı ve yapmaya devam edecek. Konuşulacak birçok konu var. Sayın Başkan, bugün bizimle görüşmeye zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.

 

 

 

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev şunları söyledi: Teşekkür ederim Sayın Dışişleri Bakanı. Bahsettiğiniz gibi COP29 ikili gündemimizin önemli bir parçası. Bu, gündemimizdeki konuların kapsamını genişletiyor ve bu yılki tüm girişimlerimize hükümetinizden destek bekliyoruz. Sayın Dışişleri Bakanının belirttiği gibi gündemimizde bir konu daha var, o da Kafkasya’daki bölgesel durum, özellikle de Ermenistan ile Azerbaycan arasında barışın sağlanması ihtimali. Azerbaycan barış sürecine kararlıdır ve bir an önce barış anlaşmasının imzalanması ulusal çıkarlarımıza uygundur. Bu yöndeki çabalarından dolayı Amerika Birleşik Devletleri’ne ve özellikle Sayın Dışişleri Bakanı’na teşekkür ediyorum.

 

 

 

 

xxx

Toplantıda Antony Blinken, Azerbaycan ile ikili ilişkileri çok takdir ettiklerini belirterek, ülkelerimiz arasında ikili ilişkilerin ve işbirliğinin daha da güçlendirilmesi için güzel fırsatların bulunduğunu vurguladı.

 

 

 

Azerbaycan’ın ABD ile ikili gündeme büyük değer verdiğini söyleyen Devlet Başkanımız İlham Aliyev ise ülkelerimiz arasındaki ortaklığın genişletilmesi için uygun fırsatların bulunduğunu vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı, COP29’un Azerbaycan’da düzenlenmesi vesilesiyle tebriklerini ileterek, ABD’nin COP çerçevesinde Azerbaycan’la işbirliği yapmaya ve bu yönde ülkemizi desteklemeye hazır olduğunu söyledi.

 

 

 

 

Tebriklerden dolayı şükranlarını dile getiren Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, COP29’un Azerbaycan ile ABD arasındaki işbirliğinin genişletilmesi ve bu yönde ortak çalışmaların yürütülmesi için çok iyi fırsatlar yarattığını vurguladı.

 

 

 

Devlet başkanı, ülkemizin Ermenistan ile ilişkilerin normalleşmesini ve barış gündemini desteklediğini vurgulayarak, Münih Güvenlik Konferansı çerçevesinde Ermenistan Başbakanı ile yapılan ikili görüşmeye dikkat çekti ve barış anlaşması yapılmasına ilişkin anlaşmalara varılması konusunu değerlendirdi. müzakerelerin ve sınır sınırlama toplantılarının olumlu bir adım olduğunu düşünüyoruz.

 

 

 

Bölgede fiili olarak barışın sağlandığını belirten Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan-ABD ikili ilişkilerinin, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecinden bağımsız olarak geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

 

Görüşmede bölgesel bağlantılar, ulaşım, Orta Koridor ve ortak çıkarları ilgilendiren diğer konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

 

 

 

Büyük boyutlu görseller
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/64243

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI