Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman °C

İlham Aliyev Romanya Enerji Bakanını kabul etti

İlham Aliyev Romanya Enerji Bakanını kabul etti
Profesyonel Emlak
01.04.2024
A+
A-

İlham Aliyev Romanya Enerji Bakanını kabul etti
01 Nisan 2024

 

 

 

İlham Aliyev Romanya Enerji Bakanını kabul etti
Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 1 Nisan’da Romanya Enerji Bakanı Sebastian Ioan Burduja’yı kabul etti.

Toplantıda Azerbaycan ile Romanya arasında stratejik ortaklık ilişkilerinin bulunduğu memnuniyetle ifade edilirken, işbirliğinin her yönde genişletildiği bildirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, ikili ilişkilerin aktif gelişme aşamasında olduğunu kaydederek, ilişkilerimizin genişletilmesi açısından devlet başkanları ve diğer düzeylerde karşılıklı ziyaretlerin önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti ile Romanya Hükümeti Arasında Ekonomik-Ticari İlişkiler ve Bilimsel-Teknik İşbirliği Ortak Komisyonu’nun Bakü’de düzenlenen 8. toplantısının, Azerbaycan’ın perspektiflerinin belirlenmesi açısından önemine değindi. Bu toplantının gündeminin enerji ve diğer alanlarla ilgili konuları içermesinden memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Devlet başkanı, Azerbaycan’da enerji sektöründe, özellikle yeşil enerji alanında büyük projelerin hayata geçirildiğini belirterek, Güney Gaz Koridoru Danışma Konseyi çerçevesinde 10’uncu bakanlar toplantısı ve 2’nci Bakanlar Toplantısı’nın önemine değindi. Geçen ay Bakü’de düzenlenen Yeşil Enerji Danışma Konseyi çerçevesinde bakanlar toplantısı yapıldı.

Sebastiyan Ioan Burduja, İlham Aliyev’i cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferden ve COP29’un ülkemizde düzenlenmesinden dolayı tebrik etti. Konuk, devlet başkanının öncülüğünde yürütülen çalışmaların, Bakü’nün güzelliğinin ve gelişmesinin kendilerini derinden etkilediğini söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı tebrikler ve güzel sözlerden dolayı şükranlarını sundu.

Görüşmede enerji alanında ciddi ilerlemeler kaydedildiği vurgulanırken, Azerbaycan’dan doğalgaz ve Karadeniz üzerinden Romanya’ya yeşil enerji ihracatı konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

LNG, yeşil enerji ve gaz tedarik projelerine ilişkin görüşmelerin devam ettiği, Azerbaycan’ın Romanya enerji pazarına çeşitlendirilmiş bir şekilde girmeyi hedeflediği kaydedildi.

Toplantıda ülkelerimiz arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin genişlemesine değinildi, geçen yıl ticaret ciromuzun bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 30 artarak 670 milyon ABD dolarına ulaştığı, yatırım alanında işbirliğinin devam ettiği bildirildi. da güçlendirildi. SOCAR’ın Romanya’da oldukça aktif faaliyet gösterdiğine değinilirken, bu ülkenin akaryakıt pazarında oldukça önemli bir yere sahip olduğu dikkat çekti.

 

 

 

 

 

 

Görüşmede tarım, sağlık ve eğitim alanlarında işbirliğinin genişletilmesi memnuniyetle vurgulandı.

Büyük boyutlu görseller
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

Kaynak:https://president.az/az/articles/view/65414

REKLAM ALANI