Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman °C

Maschoh ilçesinde “Yosuman” dikiş fabrikasının açılışı

Maschoh ilçesinde “Yosuman” dikiş fabrikasının açılışı
Profesyonel Emlak
09.07.2023
A+
A-

Maschoh ilçesinde “Yosuman” dikiş fabrikasının açılışı

.2023 , Maschoh bölgesi

 

 

 

7 Temmuz’da barışın ve ulusal birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, Mastchoh ilçesine bağlı Paldorak köyündeki “Yosuman” dikiş fabrikasını hizmete soktu.

 

 

 

“Yosuman” terzilik işletmesinin faaliyet alanı, ulusal ve okul üniformalarının imalatıdır ve yerel işadamı Fazliddin Hasanov tarafından kurulmuştur.

 

 

 

Binanın birinci katında 15 adet dikiş makinesi ve diğer gerekli aksesuarların bulunduğu iki dikiş atölyesi devreye alındı. Gelecekte, ikinci katta iki dikiş atölyesi daha hazırlanacak ve atölyede 65’ten fazla yerel kadın ve kız kalıcı olarak istihdam edilecek.

Ayrıca, yeni inşa edilen işletmede, kırsal kesimdeki kızları dikiş ve kesme sanatları okumaya çekmek için koşullar yaratıldı.

 

 

 

Dikim fabrikasının yapılma amacının ülkenin hızlı sanayileşmesine katkı sağlamak, bağımsızlığın 35. yılını kutlamak, yöre kadınlarına kalıcı bir iş sağlamak ve halkın yaşam standardını yükseltmek olduğu bilgisi verildi. nüfus.

Bu girişim, ulusun lideri Emomali Rahmon’un ülkenin kırsal kesimlerinde sanayi işletmeleri ve atölyelerin kurulması, yerli girişimciler tarafından bölgede istihdam yaratılması ve sanayinin geliştirilmesine ilişkin talimatlarına dayanarak uygulandı.

Yeni girişimin faaliyetinin tanıtımı sırasında, ülkenin Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, yerli girişimcinin girişimini takdir etti ve yetkilileri, eğitim kurumlarının öğrencilerine yerli üretim okul üniformaları sağlamaya yönelik önlemleri güçlendirme görevi verdi.

Yurt içinde bu tür hazır giyim fabrikalarının açılması ve işletilmesi, yerli hammadde kullanılarak okul üniforması üretimi, milli üniforma dikimi ve çeşitli endüstriler için özel iş kıyafeti üretimine olanak sağlamakta ve bölge sakinlerine kalıcı istihdam sağlamaktadır.

 

 

 

 

 

Maschoh ilçesinde 28 bin 850 öğrenciyi kapsayan 48 genel orta öğretim kurumunun eğitim ve öğretimde faaliyet gösterdiği belirtilmelidir. Bu sayıdaki öğrenci için tavsiye edilen okul kıyafetleri tamamen ilçedeki dikim fabrikalarında yapılmaktadır. Şu anda Mastchoh ilçesine bağlı kasaba ve köylerde 10’dan fazla dikiş fabrikası ve atölyesi bulunuyor ve bu fabrikalardaki işçi sayısı 50’yi aşkın kişiye ulaştı.

Cumhuriyet Hükümeti’nin programına göre ülkede hafif sanayi gelişmektedir. Ülke sanayisinde alınan tedbirler neticesinde hazır giyim sektörünün göstergeleri yükselecektir. Bu yılın 5 ayında bu sektördeki işletmelerde iç pazarın ihtiyacını karşılayan 162 milyon somoni değerinde ürün üretilirken, dikim ürünlerinin bir kısmı da ihraç ediliyor.

 

 

 

Ulusun saygıdeğer lideri Emomali Rahmon, ülkenin sektördeki imkanlarının ve kapasitelerinin bu sektörün daha da gelişmesi için kullanılması gerektiğini vurguladı. Bu doğrultuda Soğd bölgesinde pamuk lifi işleme fabrikalarının kurulması ve inşası ile yarı mamul ve nihai mamul üretimine yönelik önemli plan ve eylemler hayata geçirilmiştir.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31018?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,